Vi bruger Cookies!     

         
 X     
forside

Her er dyrene i centrum :-)
 Mine oplevelser på Rødovre dyreinternat

Marianne Nielsen  

120105405505@post.tele.dkHer på denne side vil jeg skrive lidt om hvad jeg oplever på Rødovre dyreinternat med alle deres dejlige dyr. Her vil også engang imellem komme billeder under billeder og nyheder af nogle af de dejlige dyr til formidling. Ellers se under linket til internatet.

Tirsdag d. 20/3-07.

Puha en dag på internatet. Da jeg kom om morgenen fik jeg vist et avisudklip om en mand der var gået amok med en økse da hans hunde skulle fjernes. Det drejede sig om 6 stk amstaff og en dobberman. To af dem måtte politiet tage med stave da de var mega agressive. Jeg var ude at kigge på dem, og man kunne kun få ondt af dem. Vi måtte ikke tage dem ud, men nogle af dem kunne man nusse ind gennem tremmerne. Dobbermanden havde 5 cm lange negle og de andre havde sår og rifter. Nu skal man se om der kan laves en dyreværnssag ud af det, og så bliver de alle nok aflivet, kan jo heller ikke formidle sådanne hunde videre. Han havde pusset dem på beboernes katte, ja folk er sgu syge i hovedet, men det går jo ud over dyrene, jeg har faktisk aldrig brudt mig om disse racer, men efter jeg er kommet nær på dem har jeg revideret min opfattelse lidt. Med de rigtige ejere kan disse være ligeså hengivne som andre, men de indgyder da stor respekt.

I dag blev der også hentet 65 marsvin hos en hvor avlen var helt ude af kontrol. De var dog alle i fin foderstand og så ikke ud til at have manglet noget. Ja så kom det første dyr med hjem, en dejlig rosettehan, han er næsten sort med lidt orange på, og han er fantastisk kælen i forhold til mange af de andre. Jeg fik sgu travlt med at anbringe dem i bure, nogle kom i en løbegård udendørs, andre i et stort kaninbur udendørs, og endelig nogle i fuglevolieren hvor de kan gå indendørs i en lille stald.

Der kom også nogle små sibiriske hamstere og to supersøde kaniner, ja man må jo slå koldt vand i blodet, for man har jo lyst til at tage allesammen med hjem. Den lille blå dværgvædder som jeg havde forelsket mig i var heldigvis formidlet væk.

Var som sædvanlig ude at gå med hundene, tager helst dem som ikke trækker alt for meget. Man føler sig sgu lidt sej når man kommer vraltende med en af disse kæmpe hunde.

Torsdag d. 27/03-07.

Var i dag sat på som hundelufter. Skulle på et tidspunkt gå med en rotweiler. Er altså heller ikke vild med dem, men når jeg nu kan takle amstaffhunde så hvorfor ikke. Jeg er kun lige kommet ind i buret da dyret kommer farende hen og hopper op af mig, heldigvis kun i glæde over at skulle ud. Jeg skulle så have sele på den, hold da op de har sgu kræfter, på et tidspunkt lå jeg på ryggen med kræet over mig, da troede jeg godt nok at min sidste time var kommet, men den slikkede mig bare, og til sidst lykkedes det mig at få selen på den. Så var jeg ude at gå med en lille sød pensionathund det var helt ferie ved siden af, ja man kan tydeligt mærke hvilke hunde der er blevet socialiseret og stimuleret og hvilke der ikke er det.

Søndag d. 14/04-2007.

I dag var jeg på smådyr. Medens jeg var ved at ordne dem kom politiet med et bur med et marsvin i hvorpå der var sat en seddel. Tag mig bare hvis i gider ha mig. Jeg er snart 3 år. Altså hvordan kan man nænne det, han var bare så sød. Jeg fik lov til at sætte ham ud i en stor løbegård sammen med nogle kaniner og andre marsvin. Han så også bare så ensom ud, han var rigtig kælen og sød, men nu får han nok et bedre liv. Der var nogle af kaninerne der havde unger. Der var en med nogle næsten nyfødte, og da jeg så gjorde rent fandt jeg en død unge udenfor reden. Den var blevet japanerfarvet, åh det er bare så trist med sådan en lille kold en.

Så var den store grandanoiare Thot blevet aflivet. Han skulle fremvises i den store hundegård, og da en medarbejder lige skulle ud af døren væltede den hende omkuld, gik til angreb på en mand som lige havde hentet sin hund og tog fat i hunden. Det havde været ganske forfærdeligt, godt jeg ikke så det. Der skete heldigvis ikke noget med hverken manden eller hunden, men Thor var også blevet kastreret, så nu kunne han ikke få flere chancer. Godt jeg ikke havde været ude at gå tur med ham.

Der er også nogle af de syv kamphunde der er blevet aflivet. Der er også en opdrætters pegingeserhunde og en hel masse hvalpe inde i øjeblikket, da ejeren er blevet syg. Hold da op hvor er de kære. Min amstaffyndling Gnøf har stadig ikke fået et nyt hjem, håber sådan at det lykkes, han kender mig snart rigtigt godt, og bliver så glad når han ser mig.

Søndag d. 27/04-2007

I dag var jeg helt alene på gnaverne. Hold da ferie hvor har de mange kaniner og marsvin derovre. Det tog mig faktisk hele min tid at ordne dem, der er bare dyr allevegne. De to skønne løvehoved kaniner som er på deres hjemmeside satte jeg en seddel på at de kun må sælges sammen, da de ellers skal hjem til mig. Synes det ville være så synd at skille dem ad, det er tydeligt det er to søskende og de elsker bare hinanden. Synes det ville være forfærdeligt hvis en af dem f.eks kom hjem til et barn og så i løbet af kort tid ville blive glemt. Og så har den ene forøvrigt blå øjne. Vil have en kanin med blå øjne på et tidspunkt. Så var der de små pekingeserhvalpe. De skulle vejes, uha for nogle små tyksakker, den ene måtte vi tage ud på den store vægt. Så var der kommet en kattekilling ind på kun et par dage, som lå og skreg. Jeg tilbød straks at tage den med hjem for at se om mit marsvin som har unger kunne hjælpe den. Men heldigvis var der en kat der havde meget små killinger, og det lykkedes at få hende til at acceptere den, så nu håber jeg at den klarer det, ellers skulle den have været aflivet.

Ja man kan jo ikke redde dem allesammen. Der er masser af kanin og marsvineunger i øjeblikket, så hvis i har plads er det bare om at komme afsted.

Søndag d. 7/5-07

I morgen bliver alle pegingeserhundene hentet af deres ejer. Godt at han blev rask igen, men hvor kommer jeg til at savne de søde hvalpe. Der startede en anden Marianne i dag og vi var sammen om gnaverne, vi havde det rigtigt hyggeligt. Nu er der en til kanin der har fået unger, det er da bare for meget. Der er simpelthen så mange gnavere i øjeblikket, så det er sgu fast arbejde at være på dem, nåede slet ikke at lufte nogle hunde. Der var kommet sådan en sød dansk-svensk gårdhund ind i politistalden, den var bare så bange, håber den bliver hentet af sin ejer hurtigt.

Der var heller ikke noget grønt tilovers, ellers dejligt at få noget med hjem til mit eget menageri, men der skal jo noget til i øjeblikket. "Mine" to løvehovedkaniner er der stadig, håber de respektere mit skilt om kun at sælge dem sammen, ellers må jeg finde ud af noget.

Søndag d. 13/05-07

Ja så fik jeg altså de to løvehovedkaniner med hjem. Jeg kunne ikke klare hvis de skulle skilles ad. Jeg fik en transportkasse med til de kunne bo i, men jeg havde et enkelt bur ledigt, det skal godt nok nedlægges, men det må så vente lidt. Jeg har haft dem i sele og den ene hopper faktisk ret godt, den anden er lidt bange, men det skal nok komme. De er meget livlige. Ja det er sgu farligt at komme derovre, men de fleste får jo gode nye hjem.

Alle de små pegingeserhunde var blevet hentet. De fortalte at de var blevet helt vildt glade, da ejeren var kommet efter dem. Ja dyr glemmer skam ikke deres ejere nogensinde. Ellers var der kommet nogle søde hunde, men jeg nåede ikke at gå tur, da der er så mange gnavere derovre. Vi fik også ryddet op i afdelingen med bure, så det blev mere overskueligt og fik smidt en masse gammelt møg ud.

Søndag den 27/05-2007.

I dag var jeg på gnaverne udendørs. Det øsregnede så det var knapt så morsomt. Der var kommet en belgisk kæmpe ind, den var noget så dejlig og bliver sikkert formidlet til en der avler denne race. Ellers var der solgt en masse marsvin og ungerne er blevet ret store.

Så har jeg været med til at veje kattekillinger i dag. Der er rigtigt mange i alle størrelser. Hold da op hvor de skriger når de bliver taget fra deres mor. De halvstore var godt nok ikke nemme at få på vægten, det er nogle værre bisser, men hvor er de søde, er ellers ikke den store katteelsker, men jo mere jeg beskæftiger mig med dem jo sødere synes jeg de er, men de har godt nok nogle skarpe kløer, meget værre end kaniners synes jeg, men de er jo også lavet til at holde byttedyr fast med.

Så var der kommet en lille chichuahua ind. Jeg stak glad fingeren ind til den med det resultat at den bed mig i den, sådan en lille barsk satan, er da mere bange for den end en rotweiler. Nå men nåede ikke at gå med nogle hunde i dag. På lørdag er der loppemarked, det bliver sikkert hyggeligt. Ellers var der ikke sket så meget nyt.

Søndag den 24/06-2007.

I dag var en hård dag på internatet. Jeg fik gnaverne, og på grund af regnen var alle udendørsbure så de sejlede. Der var en kanin der havde fået unger, og en lille sort lå død i buret. Alt var vådt, men jeg fandt en anden lille unge der stadig levede. Efter at have taget moderen ud af buret fik jeg renset helt ud, og lavet det dejligt tørt. Den lille unge tog jeg ud og varmede op i hænderne, og lavede reden så god som muligt. Lige inden jeg gik hjem tjekkede jeg hos den, og da var ungen helt varm og sprællevende, så måske klarer den det. Det var hådrdt at skulle fjerne alt det våde strøgelse og maden var også helt ødelagt, men de fik da alle tørt , og nej hvor var de glade for det.

Så var der nogle der havde smidt en hund, en amstaffblanding over muren, ja i læste rigtigt. Er folk da blevet helt vanvittige, den kunne jo være kommet slemt til skade, de skulle sgu selv kyles over en mur, sådan nogle psyhopater. Den var rigtigt ked af det, håber de må få det de har fortjent. Da jeg skulle gøre rent indendørs løb der pludselig en lille dværgvædder rundt derinde, nå men jeg fik hurtigt fat i den og sat tilbage i buret. Der er nu næsten kun marsvin derinde. Der var to bure hvor der nærmest var 20 cm lortelag, der er vist nogle der bare kyler lidt rent oveni, men jeg fik det tømt ud og de nød rigtigt de rene bure. De små deguer er altså sjove, der var to i et stort papegøjebur og de prøvede hele tiden at smutte ud, men man kunne bare tage dem i hånden og sætte dem tilbage, de havde små unger, åh de er altså sjove.

Nu skal jeg først derover om to uger, så er det spændende at se hvad der er sket af nyt.

Søndag den 08/07-2007.

I dag var jeg særlig spændt på at komme derover. Sidst jeg var der havde jeg jo prøvet at varme en lille kold kaninunge op og var spændt på om den havde klaret det. Efter morgenkakao skyndte jeg mig ud til de udendørs kaniner. Der var godt nok blevet formidlet mange ud, og min kanin mor var der heller ikke. Jeg tænkte at ungen nok ikke havde klaret den og at moderen var blevet solgt. Da jeg så skulle til at gøre rent, ja hvem sad så i pappegøjeburet indendørs. Kaninmor og ved siden af hende sad den fedeste kaninunge jeg endnu har set lige magen til hende med røde øjne og snehvid. Åh hvor blev jeg glad, jeg tog den straks ud og hold da op en fedebasse, har aldrig set noget lignende, det synes jeg da er en rigtig solstrålehistorie. Behøver jeg at sige at de to betyder noget helt specielt for mig, også fordi de var lige ved at aflive moderen fordi hun var aggressiv, og så var det bare fordi hun skulle have unger, og det var så synd at den ene var død og det hele sejlede, men nu er alt jo idyl hos de to. Så var der kommet nogle amstaffhvalpe ind der var blevet fjernet, da de var alt for små til at have forladt deres mor. Måske bliver de alle aflivet, fordi hundehvalpe ligesom kattekillinger kan blive aggressive hvis de bliver taget for tidligt fra deres mor.

Håber at ham der bare er ude på at tjene penge bliver straffet, det er sgu da for dårligt, og også rigtigt synd for dem der måske køber sådan en hund.

Så var der kommet hamsterunger, helt ærligt så småt og helt færdigt er der da ikke noget der kan være, ja jeg måtte jo lige prøve at tage en forsigtigt op, åh nej hvor var den blød og dejlig, og den puttede sig rigtigt i min hånd. Det så da ud til at de havde klaret det meget vand godt nok. Jeg havde til gengæld va 50 cm vand nederst i min stald, så jeg måtte fjerne en hel del for at de ikke skulle komme ind i de nederste bure. Glæder mig til næste søndag til jeg igen skal se fedesen, den er bare så dejlig.

Søndag den 15/7-2007.

Var igen i dag på gnavere og smådyr. Der er en der er kørt op bag i min bil og jeg har så fået en lånebil. Da jeg skulle hjem var mine bilnøgler røget ud af min mavebæltetaske, og selv om vi var nogle stykker der ledte i alle skraldeposer, lækkert, og alle steder fandt jeg dem ikke. Jeg har så fået en ekstranøgle, men den anden er meget dyr da den er elektronisk, og den kommer jeg til at betale hvis den ikke bliver fundet, det ødelage ligesom en hel del af glæden.

Nå men min lille fedning trives i bedste velgående, den er altså en stor bolle. Så havde de fået et firben af en slags ind. Den var helt grøn og når man kælede den fra hoved og ned var den dejlig blød, men når man strøg den anden vej var det ligesom en kaktus, dens negle hængte også fast i ens hænder. Den havde ikke spist noget, og jeg fik at vide jeg kunne prøve at give den nogle melorme.

Jeg tog hele kassen med op og tog nogle på en ske og lagde ned til den. Den sad lidt og kikkede på dem og pludselig snuppede den en lynhurtigt og spiste den. Så på den igen, det så rigtigt sjovt ud. Der røg en 10 stykker ned og det var jo godt.

Der var også kommet en lille slange ind, det lignede en pytonunge, men de vidste ikke rigtigt hvad det var for en. Ved ikke hvad sådan en lille en spiser, men en foreslog mussefødder, uha det er da lidt barsk, men musene er vist frosne.

Der var også kommet en bulterrier ind i politistalden, den var bare så sød, håber at ejeren kommer og henter den. Så er alle de små amstaff hvalpe der var taget for tidligt fra moderen blevet aflivet, man turde ikke andet. Nu er der så kommet nogle andre fra en seriøs ejer, fordi det kun var unge mænd der kom og ville købe dem, og det ville hun ikke have.

Så var der en som havde en lille kattekilling hjemme og pleje med lungebetændelse og øjenbetændelse, hun havde den med fordi den skulle have flaske, når sikke et sølle skravl, men den pattede da løs, så måske klarer den det. Ellers havde alle dyrene det godt, og der var faktisk ikke mange marsvin tilbage, dejligt at alle de søde unger har fundet nye hjem.

Lørdag den 21/07-07.

I dag var en hård dag, da vi ikke var ret mange. Jeg var igen på smådyrene som jeg helst vil og i dag skulle jeg flytte nogle undulater der var kommet ind over i nogle andre bure. Det gik meget godt med de første, men hold da op hvor kan de bide hårdt. Det var heldigvis indendørs for der var lige en der smuttede. Nu har de heldigvis nogle net så den var hurtigt fanget ind igen.

Jeg fik så fat i nogle hansker og så gik det bedre. Der var en masse bure som skulle tømmes og sættes ud til salg. Fedesen den lille kaninunge er godt nok blevet stor. Den er bare så dejlig, stadig en tyk bamse. Der var desværre nogle der havde glemt at give fuglene vand i volieren, så der var nogle zebrafinker som lå døde, det var synd, nogle havde kommet korn i vandskålene. Ellers har mit lille grønne firben det godt, den fik også nogle melorme i dag som den blev rigtigt glad for, den var også lige oppe og blive nusset lidt. Der var også kommet en lille shitzuhvalp ind, uh den var bare så nuttet. Ellers var der ikke sket det helt store.

Søndag den 29/07-2007.

I dag skete der ikke det store. Jeg var igen på gnaverne. Uh hvor var fedesen blevet stor, ærgeligt at jeg ikke har plads, den er bare så lækker. Der var godt nok kommet mange kaniner ind igen, så de øverste bure var igen taget i brug udendørs, med det resultat at regnen igen gjorde dem alle meget våde. Jeg lagde lidt tørt oveni, for der kom hele tiden byger, så det er jo håbløst at skifte det. Nu må de snart se at finde en løsning på dette. Jeg satte deres fodder helt ind bagest i buret så det ikke kunne blive vådt.

Mit lille firben er der endnu, han fik bare lidt frisk vand da de ikke behøver mad hver dag. Der er en flok ældre marsvin derovre der har en stor løbegård. Der er en grånistret der hele tiden kommer løbende hen til mig og vil nusses og tages op. Disse gamle marsvin har nok ikke så nemt ved at få nye hjem, men i virkeligheden er det de allerkæreste, da de alle er meget tamme og sikkert har været nusset meget lige til ejerne er blevet trætte af dem. Hvis der kommer nogle og spørger efter marsvin viser jeg dem også altid de kælne gamel fyre i håb om at de må få et nyt hjem, men de har det da fint i deres store gård og lille træhus, nogle kaniner har gravet nogle gange som de også kan lide at være i.

Ved da ikke hvor længe jeg kan modstå ham kælepotten, men nu får vi se.

Eller var der kommet en lille chihuahua blanding ind og der var en weekend frivillig som ville reservere den til hendes mor. Den var godt nok sød. Er også faldet for en buldogbalnding der hedder Diablo, han ser frygtindgydende ud men er bare det sødeste og så god som dagen er lang, ja man kan ikke altid regne med udseendet. Men en hund kommer der ikke med hjem, vi satser jo på at Tilde om et par år skal have hvalpe, det vil jeg altså prøve.

Lørdag den 11/8-07.

I dag var der sket en hel masse hos smådyrene. De var kommet af med en hel masse kaniner og marsvin, så nu er der kun nogle marsvin inde i stalden. Udendørs havde de også tømt alle løbegårdene for marsvin, der var nok efterhånden blevet for vådt. Alle pensionistmarsvinene var væk undtagen den dejlige grå som var kommet indendørs. Håber ikke de har aflivet nogle af dem, men det kan jo også være de bare har fået nye hjem. Fedesen og dens mor var der heller ikke mere, de har nok fået et nyt hjem sammen. Min lille grønne agame var også formidlet væk, savner ham nu lidt, han var så sjov at nusse.

Der var kommet en terapinskildpadde ind som svømmede rundt i en balje ude ved kaninerne. Den havde så fået et par fliser som den kunne kravle op på. Jeg spurgte hvad den skulle have at spise, men det var der ikke rigtigt nogle der vidste, så jeg gav den noget fiskefodder som den gerne ville have. Så flyttede jeg baljen ind i skyggen og lagde et bræt over, for ellers bliver den jo stegt. En gang imellem synes jeg altså ikke de tænker sig om, nå men så er det jo godt jeg er der. Nu må vi se om den er der næste gang, for så tror jeg lige jeg klipper dens negle, de var megalange foran.

Sjovt at der også kommer lidt exotiske dyr ind en gang imellem, men de får nu altså meget hurtigt nye hjem. Ellers legede jeg lidt med kattekillingerne, de er godt nok frække og river og bider i alt hvad der hænger på en, min bæltetaskestrop var aldeles populær. Så fik jeg set en ny hund som jeg havde set et billede af på hjemmesiden. Den var godt nok speciel. Den havde et flot isblåt og et brunt øje og lignede en sort ræv i stor størrelse med den buskede hale. Der var noget husky i den. En meget speciel hund må jeg nok sige.

Søndag den 19/08-07

I dag på internatet var jeg igen på smådyr, vil jo helst det. Der var indleveret en hellig burmakat i nat. Nej hvor var den flot, den havde helt blå øjne og så cremefarvet pels og var brunmasket. Jeg håber at dens ejer vil have den tilbage, den var øremærket for ellers kommer den altså herhjem hvis Tilde og den kan sammen. Jeg prøvede at sætte et marsvin helt hen i hovedet på den, og den var temmelig ligeglad, så der behøver jeg nok ikke at være nervøs, men selvfølgelig skal den helst hjem til sin ejer.

_Så læste jeg om en af hundene at dens ejer havde bedt en anden holde den på hovedbanegården og så var han aldrig vendt tilbage. Hvordan kan man dog gøre sådan noget, jeg forstår det altså ikke. Den lå i hundekurven og så så trist ud. Jeg satte mig på hug og kaldte forsigtigt på den, der gik et godt stykke tid, så rejste den sig op og kom over til døren med en lille boldt i munden. Åh hvor var den dog tynd og sølle, ja der fik jeg altså en klump i halsen, og havde jeg boet på en gård var den kommet med hjem. Der var også den skønneste sorte løvehovedkanin og et lille marsvin som var fundet i en papkasse sat ud til storskrald. Man kan da i det mindste finde en anden måde at komme af med sine dyr på, en gang imellem tænker jeg om det er noget folk selv finder på fordi de ikke vil betale for at aflevere deres dyr, men desværre er der jo nok nogle der kan finde på at være så onde, jeg håber de en dag får deres straf.

Så var mit lille grønne firben alligevel stadig derovre, og jeg fik for første gang øje på det andet firben som de også har, den var sandelig svær at få øje på på træstammen. Sumpskildpadden fik jeg skiftet vand på, det var ikke særligt lækkert. Der var et marsvin som var sluppet løs udenfor. Vi prøvede at fange det med et net, men nej de er sgu for hurtige. Jeg satte så en transportkasse med lågen åben hen foran pallen hvor den sad indenunder med noget dejligt frugt og guf i helt nede i enden af den, men nej, man der da ikke dum at gå i fælden vel. Når jeg så fortsatte med mit arbejde derude kom den helt ud og sad og hyggede sig, og ligeså snart jeg nærmede mig var den væk, totalt provokerende, men fornuftigt af den, jeg kunne jo være et stort rovdyr.

Lørdag den 25/8-2007.

I dag havde jeg rigtigt ondt i ryggen, men heldigvis var alle smådyr taget helt i bund, så det var ikke så slemt. Jeg nåede at gå tur med en hund der hedder Triks, en husky blanding med et isblåt og et brunt øje. Hun ligner en sort ræv i overstørrelse med sin buskede hale. Hun er kanon sød, også når hun møder andre hunde. Vi mødte Christina der var ude at lufte en lille amstaffhvalp.

Så var der indleveret en sort amstaff, og ejeren sagde først at han ville komme og hente den, men lige pludselig ville han bare komme og betale for at få den aflivet. Jeg ved ikke om den havde gjort noget, men jeg synes efterhånden de skulle forbyde den race herhjemme. I den tid jeg har været derovre er der blevet aflivet flere af forskellige grunde, også små hvalpe der er enten blevet stjålet eller taget for tidligt fra deres mor.

Det er rigtigt synd at så mange af dem falder i de forkerte hænder, og som regel kan de heller ikke så godt med andre hunde, men jeg har også mødt rigtigt mange søde eksemplarer af dem derovre, og ved af det kan være alletiders familiehund, men det er altså ret hårdt at se en hund rende glad rundt i løbegården og så vide at senere på dagen er det bare slut.

Der er ikke så mange kaniner og marsvin i øjeblikket, dejligt at så mange har fået nye hjem. Der sidder stadig nogle helt skønne dværgvædderunger som sikkert vil egne sig til hop, så tænk også lige på det, der var flere jeg godt kunne bruge, men jeg har ikke plads.

Alle de eksotiske dyr, firben, skildpadder, og andet er formidlet ud. Savner dem, de er så søde at røre ved.

Søndag den 9/9-2007.

Åh nej, i dag på internatet så jeg en amstaf i politistalden der ikke bare havde fået kuperet ørene, nej de var faktis helt skåret af, det var lige før jeg havde sat mig ned og tudet, det var bare en stor glad hvalp, den der har gjor sådan noget burde selv få skåret ørene af, hvordan kan man få sig selv til at være så ond, jeg kommer aldrig til at forstå det.

Mødte forresten Julit fra hop, hun er også blevet frivillig, hun fik en rotte med hjem, og hendes veninde fik et marsvin, ja det er farligt at begynde derovre. Jeg var ude at gå¨med Triks min yndlingshund, uh hun er bare så smuk og dejlig med sine spøjse øjne, et brunt og et blåt, hvis jeg havde boet på landet havde jeg taget hende med hjem. Ellers var der ikke så mange gnavere, dejligt at de hurtigt får nye hjem. Så var der små marsvineunger der var blevet født i går, de skulle jo lige have en ordentlig nussetur.

Har aldrig synes at det var særligt morsomt at ordne volieren med alle fuglene, men der er jo også marsvin derude. Er begyndt at sætte mig ned når jeg har fodret, og det er faktisk rigtigt hyggeligt at se dem spise. De små agerhøner er så søde når de kommer trippende hen til madskålen, og så er der et par næsten helt tamme flotte fasaner af en eller anden art. Var ovre og se på nogle langhårede killinger, vi skal nok have en kat, men kunne se at det var main coone blandinger eller skovkatblandinger og jeg vil have enten en hellig burma eller perser eller en blanding af disse. Håber der kommer en ind en dag, også gerne en voksen.

Søndag den 16/9-2007.

I dag har jeg udelukkende været på katte. Turde ikke have noget med kaninerne og fuglene at gøre. Jeg oplyste om situationen, og der er helt lukket for modtagelse af kaniner og fugle fra voliere, men vil ikke på smådyr igen før situationen er under kontrol.

Det er et stort arbejde at ordne kattene. De skal have så meget forskelligt fodder, og rengøringen skal være meget omhyggelig, samt der skal decinfiseres tilsidst. Sådan nogle killinger kan altså være meget drilske. I et rum var der ca 9 killinger, og de ville altså bare ud, så det var noget med at møve tingene og sig selv ind gennem en dørsprække. Er blevet mere glad for katte nu, men vil kun selv have en exotic, hellig burma, eller perser, da jeg er så forelsket i deres frække hoveder.

Der er en frivillig og hendes kæreste der har søgt om at få Triks, håber sådan at det må lykkes for dem, da hun så vil blive rigtigt meget aktiveret.

Savner selvfølgelig at passe alle smådyrene, men vil ikke tage nogle chancer, håber snart at det myxomatose lort er overstået. Vil undersøge om de kan vaccinere her i Danmark, for så tror jeg at jeg vil gøre det med mine, gider ikke at skulle gå rundt og være så nervøs hvert efterår, og der er ellers så meget lækkert grønt for tiden, men det tør jeg ikke give dem. Fik en hel masse æbler og pærer med hjem i dag fra internatet, det er dejligt man altid når der er overskud kan tage det til sit eget menageri.

Ellers var der ikke sket det store derovre.

Ja så er jeg så småt startet op igen. Rigtigt dejligt at se dem allesammen igen. Jeg kom på smådyr og nej hvor var der mange søde kaniner og marsvin. I et bur sad det skønneste hvide texel marsvin sammen med et teddymarsvin. Det bar blot et par store unger og så var der en seddel på buret om at de var fundet i en container. Helt ærligt, hvordan kan man gøre sådan noget, der må da være et eller andet helt galt. Godt de blev fundet og forhåbenligt nu kan komme ud til nogen som vil sætte pris på dem.

Så skulle volieren også ordnes. Synd at der er så lidt plads derovre, man skal nærmest krabbe sig rundt og det er nok også derfor at det ikke er det mest populære sted at ordne. De små vagtler skulle have melorme, så jeg måtte ind i gnaverhuset i en kasse og fiske nogle op til dem.

Nu får jeg jo også snart formidlingsdyr ind fra OASA, som Lonnie siger det er sgu da ikke smart mor, tror du de kommer videre, og ja det gør de, synes bare det er dejligt at kunne hjælpe dem til et bedre liv end de har.

Og jo jeg kan godt sige nej, også til en sød lille beige chinchilla som sad helt alene og kiggede på mig, og som en derovre fra prøvede at få mig til at tage med hjem, men nej det må der være en anden der kan klare. 

 Oplevelser på internatet side 2

Marianne Nielsen  

120105405505@post.tele.dk
Søndag d. 23/3-08

Jeg ordnede som sædvanligt smådyr som jeg har fast. Der er så mange marsvineunger og drægtige marsvin i øjeblikket. Der er en teddyhun der lige har fået unger som går sammen med en han som skulle kastreres, men det er så ikke lige blevet gjort, så hun er nok drægtig igen ikke særligt smart. Så var der blevet fundet et par kaniner med unger, næsten nyfødte i en papkasse ved en container. Heldigvis lever ungerne endnu, men hvordan kan man være så ond, det var de skønneste dværgvæddere. Blev færdig i lidt god tid så ville gå med nogle hunde, den ene måtte jeg opgive at give sele på og den anden måtte jeg gå tilbage med efter en kort tur, da jeg nærmest lå vandret i luften. Altså mange af de store hunder er helt håbløse at håndtere, det er så synd for dem, og det er selvfølgelig altid amstaffs eller dobberman eller blandinger af buldogs, hunde som virkelig kræver sin mand og som mange gange ender i de forkerte hænder.

Så er det skønt at komme hjem til sin egen lille velopdragne og glade og harmoniske hund og gå en dejlig tur på volden med hende.

Glæder mig til næste søndag og er spændt på om der er kommet flere marsvineunger, de er så vidunderlige. Har ikke haft forespørgsler på mine formidlingsdyr, men de ender ikke på internatet, dem vil jeg selv vælge familier til.

Søndag den 6-4-2008.

I dag kom der pludselig en lille skøn hund løbende ind i frokoststuen. Det viste sig at være Gucci, den lille hund som var blevet fundet bundet i skoven med plasticstrips om munden. Nej hvor var den sød og glad, tænk at kunne være så tilidsfuld efter sådan en oplevelse. Den skal blive p internatet til politisagen er afsluttet. Han har fået et specielt rum hvor han bor og er tit fri i huset, han er jo kommet fra helvede til paradis. Håber han får et rigtigt godt hjem, men der bliver ekstra opfølgning på ham så man kan være helt sikker på han bliver behandlet ordentligt.

Så er der alletiders sjove punkermarsvin derovre, jeg har aldrig før set sådan et strithår i hovedet, er meget fristet af at tage ham med hjem, det vil jeg gøre hvis han bliver der længe. To tøser derovrefra kommer næste mandag forbi til hop det bliver hyggeligt, vi har det altid så sjovt derovre. Ellers er der marsvineboom derovre, der er jeg ved ikke hvor mange drægtige hunner og masser af unger, det er helt utroligt så mange kaniner og marsvin der er drægtige når de afleveres, men det er måske derfor folk vil af med dem.

Ja der er masser af skønne dyr derovre så hvis man tænker på at anskaffe sig en gnaver så tag en tur forbi, de er både skønne og billige.

Søndag den 13-4-2008

Ja i dag fik jeg altså et marsvin med hjem. Havde længe været forelsket i ham det er en unge på 7 uger. Han er altså det mest spøjse marsvin jeg nogensinde har set. Han er mest hvid med lidt mørkt helt nede på numsen og lidt lysebrunt i hovedet, men han har en strit punkertop på hovedet ligner nærmest en påfugl, og en kam ned af ryggen, så han hedder Mr. Punk, ih hvor er han grim( elsker jo grimme dyr). Havde først tænkt at Peter skulle have haft ham til ven, men det ville han ikke så han blev godt taget imod af mine to drenge som går indendørs, billeder kommer snar af grimlingen.

Så kom der en mand helt fra Jylland og skulle se på Gucci, der er rift om den lille mishandlede hund, men han bliver nok formidlet ud til nogle ældre mennesker som har tiden til ham han fortjener også bare det bedste. Der er masser af kanin og marsvineunger derovre det er så dejligt, men folk tænker sig heller ikke rigtigt om mange gange så hannerne går sammen med hunnerne efter de har folet, og ja så er der jo de næste babyer på vej, men der er heldigvis god afsætning af dem.

Søndag den 20/04-2008.

I dag var jeg nær kommet hjem med en peruaner hun, men heldigvis lokkede jeg Marie som har en peruaner han også derovre fra til at tage hende med hjem. Jeg har jo min teddyhun som venter unger med peruanerhannen og vil hellere vente og se hvad der kommer her. Men jeg får en unge hvis de er ægte peruaner, de er så skønne. Gucci har fået nyt hjem, han skal hjem til nogle søde mennesker i Hørsholm som har et stort landsted med tre heste, dem kunne han ikke lide men sådan noget kan han jo lære, han skal heller ikke være alene hjemme, kommer til at savne ham så meget når han kom fisende ind i frokoststuen.

Der var et marsvin som havde født 7 levende unger, det synes jeg er fantastisk flot, men hun var altså også tyk, der var nogle bittesmå nogle som min sorte teddyunge som kun vejede 49 g ved fødslen, men hun klarer sig forrygende og patter næsten konstant, hold da op et koyver moderen har fået, vorten er jo næsten en km lang, nå måske nok lidt overdrevet. Så var der indleveret en fransk buldog, den kunne altså næsten ikke få vejret og rallede helt forfærdeligt, det er altså så synd at både mops og andre fladnæsede dyr efterhånden er avlet så de ikke trives optimalt, heldigvis kan vores lille fladsnude sagtens få vejret.

De får forøvrigt nogle spring og seler fra en dyrehandler derovre, puha det bliver sgu farligt når først man kan afprøve kaninernes tallent for hop, for der sidder altså en masse skønne emner derovre.

Søndag den 27/04-o8.

Ja fik jo så lige en eventuel hopkanin med hjem på prøve. Milo er en skøn dværgvædder på ca 8 måneder, han er creme, hvid med små sorte pletter noget så utroligt smuk. Har længe været forelsket i ham og kan ikke forstå han ikke er formidlet ud for længe siden. jeg prøvede at tage ham ud i en sele og han var som forventet meget livlig og adræt. Da jeg kom hjem prøvede jeg at slippe ham løs i haven og hold da op hvor han spurtede runde, han kom flere gange hen til mig og så kunne jeg tage ham op. Nå men hen på banen, han fattede straks hvad det gik ud på, han fes afsted og er typen der lige skal styres ind, men hopstilen og tempoet er der,så han skal nok blive god, og så er han simpelthen så kælen og mild, uh elsker den type kaniner.

Så oplevede jeg også noget ikke så rart, der går nogle marsvin ude i fuglevolieren og da jeg skulle ordne derude kom et marsvin løbende ind og satte sig i en kasse de har og så meget mærkeligt ud. Først blev jeg helt chokeret for det så ud som om den slet ikke havde nogle øjne, troede at fuglene måske havde hakket dem ud, men da jeg fik undersøgt den nærmere viste det sig at de var totalt lukket af betændelse. Desuden havde den en meget besværet vejrtrækning så jeg skyndte mig op til de andre med den. Den luktede også meget fælt, det fandt vi senere ud af var et sår der nærmest var råddent.

Der blev så ringet til en ansat om hvad der skulle gøres og jeg blev spurgt om den skulle aflives eller om vi skulle prøve en behandling, nu var der ikke nogen til stede som havde ret til at aflive så vi tog den med ned i klinikken. Der var heldigvis en dyrlægestuderende tilstede og den fik først noget antibiotika, øjensalve, noget til det inficerede sår og til sidst noget smertestillende, ja jeg følte mig nærmest som en dyrlæge da jeg var med til at finde medicinen frem og hjælpe med at give den det. Så gjorde jeg et bur indendørs klar til den og puttede den ind i en masse hø i sovehuset. Regner ikke med at den overlever og tror at dyrlægen vælger at aflive den, men nu har den ikke smerter og det bliver da en bedre død end hvis jeg ikke havde opdaget den.

Så var Gucci kommet retur, han kunne ikke med hestene, men de havde fortrudt og havde lavet det så han ikke kan komme i nærheden af dem men ved ikke om de får ham tilbage, håber bare ikke han skal alt for mange steder hen, det er jo tit sådan med de hunde der kommer i blade og aviser, at så vil alle jo være åh så gode og tage dem, men tænker måske så ikke tingene nok igennem.

Søndag den 4/5-2008

I dag tilbød jeg at ordne volieren ekstra godt. Der er ikke rigtigt nogen som gider den fordi der er meget lavt til loftet der hvor foder og andet står, og man må nærmest krabbe sig rundt i de små rum hvor man skal huske at lukke døre så fuglene ikke flagrer ud hvor de ikke skal være. Nå men jeg fik ellers muget ud og gjort rent. Det blev faktisk helt overskueligt det lille rum, og nu kunne man komme til det man skulle bruge. Jeg smed ud med hård hånd, sikke en masse skrammel.

I selve volieren skrabede jeg lort af kanter, rev og rengjorde bunden og fjernede gammelt frugt. Der blev hængt ananas og kolber op flere steder og marsvinene fik renset deres kasser og fik masser af friskt hø. Vagtlerne fik melorme og jeg satte mig ned og kikkede på de guffede i sig. Det var faktisk meget hyggeligt og jeg vil prøve at tvinge mig selv til at bruge lidt mere tid derude, der er faktisk mange af fuglene der er helt tillidsfulde. Der er et guldfasan par som kommer helt hen til en og nogle undulatlignene som bare bliver siddende på pinden og glor selv om man kommer væltende ind af døren. Nu er det jo også tiden hvor der kommer små unger og der er æg i mange af kasserne, de er så sjove og grimme sådan nogle fugleunger.

Da jeg var færdig derude hjalp jeg til med det der manglede hos gnaverne. Der var blevet solgt rigtigt mange kaniner og marsvin, det er dejligt at der er så stor afsætning derovre af smådyrene. Jeg har bestilt et af de der brune etagebure, de skal have nye derovre, jeg har et i min stald jeg gerne vil have nedlagt, og så kan jeg måske få plads til kassen med mine spring inde i stalden. Ellers var der ikke sket noget spændende nyt.

Søndag den 11/05-2008.

Puha det var en varm omgang i dag. Jeg var alene på gnaverne men det gik fint nok, var faktisk færdig i lidt god tid. Der er et par texelmarsvin derovre som det virkelig kribler i fingrene for at tage med hjem, men venter lige lidt og ser om ikke de får et godt hjem snart. Jeg var ude at gå med en lille papillon hund i dag, og så var jeg også ude med en fransk buldog. Det er bare så synd for ham, han har vejrtrækningsproblemer nok på grund af at de avler disse fladnæsede dyr så de efterhånden ikke kan trække vejret normalt. Det gjorde virkeligt ondt i mit hjerte at høre ham, det er så grelt at folk kigger når man kommer gående, heldigvis har jeg mit skilt på så de kan se hvor jeg kommer fra, for det ville jeg sgu aldrig byde min egen hund. Vi var íkke gået ret langt før han bare lagde sig ned i skyggen fra en lastbil, jeg troede sgu han var ved at dø. Vi måtte holde en lille pause, da jeg kom tilbage til internater faldt han helt sammen og en dyrepasser fik lov at bære ham tilbage til buret. Her sagde jeg at enten måtte de prøve at operere ham eller også give ham fred, for han bliver aldrig formidlet ud til en ny familie. Nu vil jeg tage mig lidt af ham når jeg kommer derover, men dyrlægen har kigget på ham og åbenbart fundet det forsvarligt at han skal leve, men synd er det for ham, hvis han ikke havde haft den skavank havde han jo været flået ud af buret for længe siden, for skøn er han jo at se på. Foreslog at lave en indsamling til ham, men det kunne vist ikke lade sig gøre, håber på det bedste for ham.

Nu vælter det ind med kaniner og marsvin for nu er det jo ferietid og så skilder mange sig af med dem så der er helt booket op igen, og der kommer stadig masser af marsvineunger hele tiden. Synes nu det er meget hyggeligt at ordne volieren, i dag var der i det indendørs fuglehus sluppet en dværgpapegøje ud, så der måtte vi indlede en jagt med fuglenettene, de er ret hurtige skulle jeg hilse og sige så det tog lige lidt tid at få fat i kræet, nåh den var helt forpustet da vi fik den ind i buret igen, og så blev der ellers sat et par klemmer på lågerne, for dem kan den selv finde på at åbne, jeg har døbt den Hudini.

Søndag den 1/06-2008.

I dag var en rigtig trist dag. Der var godt nok mange gnavere sidst jeg var derovre, men de havde godt nok aflivet mange kaniner og marsvin. Kan ikke rigtigt acceptere dette, da jeg synes de hellere skal sige nej til folk der kommer for at aflevere, politiet kan de jo ikke sige nej til. Det hjælper jo ikke at blive ved med at tage nye ind og så aflive nogle der har siddet et stykke tid. Godt det ikke er mig der skal lege voherre derovre. Jeg skal have snakket med hende der står for gnaverne og høre om nogle af de søde teddykaniner også er blevet aflivet. Jeg kan da godt se at man ikke kan finde gode hjem til dem alle, men at rytte ud på den måde er for meget. Der var heller ikke nogle fugle tilbage indendørs, gad vide hvor de er blevet af, jeg er sgu godt nok sur. Der kommer bla en marsvinedame løbende og aflevere en helvedes masse marsvin, hun er skør i bolden, men der skal da sættes en stopper for sådan noget, at folk så finder på alt muligt andet mærkeligt for at komme af med dem er jo trist, men jeg vil holde fast i at de dyr der sidder derovre er der også plads til.

Puha det var ikke sjovt at kigge ind i alle de tomme bure, godt jeg ikke helt kan huske hvem der var i dem, men nogle er jo nok også blevet formidlet ud, ja det er om at se kær og nuttet ud, hvad så med alle de kedelige og grimme, som har et hjerte af guld, ville ønske jeg kunne hjælpe dem alle sammen.

Så er det mere sjældent der ryger en hund i svinget, der er ellers mange af dem det ville være bedre for, det er sørgeligt at se flere af dem komme retur op til flere gange. Der er i hvert tilfælde ikke nogle af mine dyr der skal derover, ikke fordi de ikke har det godt, men de skal altså helst dø af sygdom eller alderdom. Nå, det var så det, men vil foreslå at man afvider folk der bare avler løs og ikke har styr på noget som helst.

Søndag den. 6/6-08.

Sidste søndag fik jeg jo mit to etagers bur med hjem og fik derfor nedlagt et meget gammelt bur. I dag var jeg lige ovre og kigge til kattene, uh der var så mange killinger, der var en lille siameserfarvet med blå øjne, den lignede en hellig burma, er så fristet til at tage den, men jeg har jo Tilde og Diegel som fungerer så godt sammen, så måske er det dumt hvis en tredje ødelægger det, men hold da op hvor er den skøn.

Så sidder der en russerfarvet løvehovedpige med røde øjne. Folk har altså meget imod røde øjne, jeg glemmer ikke at de aflivede tot, en pragtfuld teddy men med røde øjne, hvad pokker er der galt med dem, jeg synes de er seje. Jeg har nu sagt at jeg ikke vil have at hende her også bliver aflivet fordi de måske ikke kan komme af med hende, jeg tror godt jeg kan finde et godt hjem til hende og ellers vil jeg prøve om Peter som er kastreret måske kunne få glæde af den. Også marsvinene med de røde øjne bliver tilbage, hvad hvis også mennesker med røde øjne, for det findes faktisk, albinoer skulle aflives, så ville man nok synes det var forkert men bare fordi det er dyr så er det ligemeget.

Jeg har altså også ondt af de hunde som står der så længe, de har de mest sørgmodige øjne og gør så de er helt hæse, jeg synes at mange af dem var bedre tjent med af få fred, men man regner åbenbart hunde for mere end gnavere, for der skal meget til før det sker. Nå men jeg kan jo godt se at der er alt for mange dyr og vi gør et kæmpe arbejde for dem, men ville ønske at de alle kunne få hjem som ville sætte pris på dem.

I frokoststuen er der et stort akvarie, det er blevet renset og der er åbenbart sket et eller andet for de fleste fisk er nu døde. Man vil nu lave et helt nyt cichlide akvarie og jeg er blevet tilbudt at få de sidste fisk, det er nogle tetraer og nogle sugemaller. Dem kan jeg nok godt have i mine akvarier, dog skal de i karantæne først.

Søndag den 13/7/08.

I dag kom der altså et marsvin med hjem. Der har rigtigt længe siddet et texel hanmarsvin, skiffergrå med røde øjne og i dag kunne jeg ikke holde ud at se hans filtrede pels. Jeg havde taget en saks med og jeg fik klippet ham fint. Jeg kunne ikke bære at han bliver formidlet ud til nogle der ikke holder pelsen og desuden har der ikke været nogle der har været interesseret i ham. Jeg har givet ham navnet Mr. Nobody (loves me) og han er da også temmelig skræmt og vild, men det skal der nok blive rettet op på.

Jeg prøvede at sætte ham sammen med de 3 hanner jeg har indendørs, og det så ud til at gå fint, men efter et stykke tid begyndte de at slås, så det gik jo ikke. Jeg prøvede så at sætte ham ned i stalden til Milo som jo også er fra internatet, og her var det kærlighed ved første blik. Nu er Milo også en ret skikkelig kanin, men da jeg her til aften skulle ned og vande sad de helt tæt sammen, endelig har han fundet en ven. Jeg har også tænkt mig at avle lidt med ham, det kunne der sikkert komme nogle søde uldtotter ud af. Ellers sidder der jo også stadig den russerfarvede kanin med røde øjne. Hun er så tam og sød, så hvis hun er i farezonen for at blive aflivet tager jeg også hende. Ender sgu nok med at jeg snart åbner mit eget internat. 

 Oplevelser på dyreinternatet side 3

Marianne Nielsen  

120105405505@post.tele.dk
Søndag den 14/09-2008

Så er der igen lidt nyt fra internatet. Da jeg var i gang med at ordne gnaverne indendørs så jeg lige pludseligt en helt næsten nyfødt marsvineunge løbe rundt på gulvet. Det var en lille japanerfarvet, åh den var så nuttet. Gjorde hele den ene side af burene rene uden at finde moderen. Så viste det sig heldigvis at hun var i et bur på gulvet, for da jeg flyttede sovehuset var der 2 andre små bitte unger og desværre også en lidt større død unge. Jeg satte ungen ned og den løb straks hen og pattede moderen, måske har den været løs et stykke tid for den var meget tørstig, godt jeg lige fik øje på den så den ikke døde.

Nu er der kun marsvin indendørs og alle kaniner er udenfor.De havde fået en fransk vædder ind, den var noget så kælen og sød og havde fået den store løbegård til at bo i. Der var også blevet fundet en helt hvid fuchsvædder med blå øjne, den var øremærket så håber ejeren henter den, kunne godt ligne en udstillingskanin.

Så var der kommet en kæmpestor grøn leguan ind, den kunne godt lide at blive nusset på næsen, er nu ret sjove sådan nogle. Den sad på en gren under varmelampen og hyggede sig. Så var der lige blevet klækket nogle vagtelunger ud, de er også helt færdige med dun og fiser rundt med det samme.

Hold da op hvor var der bare mange katte killinger, det er helt vildt i øjeblikket, og den ene er mere skøn end den anden, så var der kommet en perser og nogle andre katte ind, ejeren var bare taget på ferie og havde så sat en helt masse mad frem, men den går jo ikke så der kører en sag på det, hvordan kan man også finde på sådan noget.Jeg fik en hel kasse frugt og andet med hjem og måtte alligevel smide en helt masse ud, men dyrene har jo meget glæde af det. Hundene nåede jeg ikke rigtigt at få kigget på, men der var fundet en skøn hvalp, som var med til vores morgenbord.

Søndag den 30-11-08

Så er jeg tilbage på internatet. Hvor var det dejligt at se dem alle igen. I dag kom jeg på kat og der var rigtigt mange der skulle ordnes. Så var der en hel masse killinger der skulle have medicin og øjensalve, det kunne mange af dem godt nok ikke lide, men det lykkedes os at få ordnet dem alle sammen, med rifter og bid som tak.

Nåede også lige at se hvad der var af kaniner og marsvin og andre smådyr. Der var en masse skønne kaninunger. Der var blevet afhentet 100 kaniner fra en avler som blev fordelt ud forskellige steder. Der var også en super skøn blå dværgvædder, uh det kriblede i mine fingre for at tage den med hjem, men nej jeg må lære at styre mig. Mange af marsvinene havde læbesvamp, så dem holdt jeg mig langt væk fra. Så var der også mange skønne hunde. Og så selvfølgelig også et par kæmpe kamphunde som der kører en sag imod, de havde dræbt to andre hunde, puha, de så drabelige ud da de kom gående med mundkurv på, håber ikke ejeren får dem tilbage men at de bliver aflivet så de ikke laver mere skade. Så havde sugemallerne fået en masse unger, jeg skal have nogle stykker til mit akvarie når de er store nok. Der bliver også lavet en masse om i øjeblikket, så der bliver rigtigt flot når det er færdigt. Så var der en kornsnog der var sluppet løs, så man må håbe de finder den, ellers dør den jo af kulde og sult. Vi fik dejlige rester fra julefrokosten at spise.

Søndag den 7 dec, 2oo8

I dag var jeg igen på smådyr. Der var kommet to marsvin og nogle fugle ind fra et sted hvor der havde været brand, så de havde været røgforgiftet. De to marsvin var meget misrøgtede, de havde de længste negle jeg nogensinde har set, de snoede sig ligefrem i spiraler og den ene havde en kæmpe byld på de´n ene fod. Så var den meget skældet i pelsen og havde helt bare pletter. De var bare så sølle. Jeg fik klippet deres negle og vasket foden i noget sæbevand. De fik masser af hø og mad og grønt med C vitamin. Efter et par timer var de livet gevaldigt op og snad og hygge snakkede i buret. Dyrlægen skal se på dem i morgen.

Jeg synes faktisk ikke ejeren skal have lov til at få dem tilbage, fuglene var også helt ødelagt i fjerene og havde hakket hinanden helt til blods. De blev også sat i et fint rent bur, men så ikke særligt godt ud nogle af dem.

Så var der blevet fundet et terrarie med en stor fugleederkop i, uh de er altså klamme. En af de andre tog den ud og ordnede hos den, der sætter jeg sgu grænsen, men da jeg havde nærstuderet den lidt syntes jeg faktisk ikke den var så slem, men røre den kommer jeg ikke til, så fik jeg i stedet nusset to slanger, elsker at røre ved slanger, de er så bløde og varme og så er det så sjovt at de lugter med tungen.

Der var også kommet en masse rotter ind, to var højgravide og vi måtte lige sortere i køn så de kunne blive delt op og de gravide fik et bur for sig selv så de kunne få lidt ro. Der var rigtigt mange dejlige kaninunger, men er dog mest forelsket i en blå dværgvædder, tror lige jeg skal hoppeprøve ham næste gang.

Søndag den 14 december.

Hvor er der mange skønne kaninunger derovre i øjeblikket. Ham den blå dværgvædder er der stadig, tør sgu ikke prøve om han er god til at hoppe for så ryger han jo med hjem. I dag da jeg stod og ordnede noget frugt kom der pludselig en stribet amstaff løbende over og hoppede op af mig, den var bare så glad og slikkede mine hænder helt vildt, det var jo godt at jeg lige var der da døren stod åben og den ellers måske ville være smuttet ud. Der var en af de ansatte der var blevet bidt af en kat, og da vi så hendes hånd fik vi hende til at tage på skadestuen, og det viste sig at der var begyndende blodforgiftning, så hun er blevet indlagt i 3 dage. Ja det kan skam være meget farligt med bid.

Olga, fugleederkoppen var der stadig, sikrede mig lige at buret var lukket er ikke vild med at hun pludselig kommer løbende efter mig, uha kan ikke lide dem men er alligevel facineret på en mærkelig måde. Så var der kommmet små rotteunger, pinkies som de kaldes, og jeg skal lige love for at moren passede på dem, jeg måtte nærmest kaste foderet ind i buret.Der var blevet indleveret en kat som sårigtigt ked ud af det, den lå bare ovenpå en transportkasse med hovedet hængende trist udover og var helt væk, jeg prøvede forsigtigt at kæle den, men det kunne den slet ikke lide, det var så synd for den. Der er heldigvis ikke så mange hunde derovre i øjeblikket, de to der var i fjernsynet aftenshowet fik omgående nye hjem og der røg mange andre samtidig. Så er der sådan en sød lille prazysky, rotte hund derovre, dens ejer er syg og den har været der i 3 måneder, der er blevet tilbudt plejefamilie men det vil han ikke gå med til, det ville jo nok være bedre for hunden. Fik en masse frugt og grønt med hjem da de ikke selv kan nå at bruge det hele, og det er da synd bare at smide det ud, så mine egne bliver rigtigt forkælet.

Søndag den 28/12-2008

Olga fugleederkoppen har fået nyt hjem, det er en af de weekendansatte der har foræret hendes søn den, puha godt nok klamt synes jeg, men der er jo nogle der synes det er spændende med sådan en, har det helt fint med at den er væk nu.

Der er desværre kommet udbrud af ringorm så i dag kom jeg på kat, vil ikke risikere at få noget med hjem til mig selv. Nu er det jo helst smådyrene jeg vil på, men er efterhånden også blevet rigtig glad for at passe kattene. I pavillionen var der nogle der havde skidt op og ned af stolper og vægge, det var nu ikke så sjovt, men man må jo bare igang med rengøringen. Der er så mange killinger i øjeblikket så det er godt nok svært ikke at tage en med hjem, men jeg har jo perserdrengen som er så glad for Tilde og de andre dyr, så det ville være synd at en tredje part skulle blande sig i idyllen.

Der er to af de piger jeg bedst kunne lide der er holdt op derovre, så det er ikke helt det samme mere selv om der også er mange andre søde så havde vi tre det bare super sammen, har tænkt mig at kontakte dem privat så vi måske kunne ses en gang imellem for jeg savner det skæg og ballade vi havde derovre.

Ellers er der ikke sket de store forandringer derovre, men der er planer om en masse nyt, dog har de fået nogle rigtigt fede kattebure hvor de ikke kan løbe ind under og gemme sig, jeg har op til flere gange ligget med rumpetten i vejret og fisket efter en kat.

Søndag den 18/1 09.

De har jo i øjeblikket to grønne leguaner på internatet. De er klækket samme dag, men den ene er mere end dobbelt så stor som den anden. Den lille vil ikke selv spise og jeg har de sidste to gange prøvet at give den mad. De spiser forskellig slags frugt og grønt. For at få den til at spise er man nødt til at åbne dens mund forsigtigt og putte lidt ind, når først det er godt inde i munden vil den gerne have det. Den er så sød, kan godt lide at blive kløet under hagen og kigger så sødt på en.

Vi ville så tage den store ud og prøve at veje den for at se forskellen, men hold da helt op, de forsvarer sig ved at svinge med halen som nærmest virker som en pisk, den gik nærmest amok og fløj hen over bordet og videre ned på gulvet De kan altså blive omkring to meter og kan faktisk blive temmeligt farlige, de kan flænse ganske meget med den hale, så det er ikke et kæledyr i den størrelse. Jeg havde ellers tænkt mig at tage det lille skravl i pleje, men det kræver jo en del udstyr med lamper og andet, så det må jeg opgive. Tror desværre ikke at den klarer det i længden, men der er en der har haft den med hjem hvor den så begyndte at spise lidt selv.

Der er stadig noget sygdom i gnaverhuset, så jeg ordnede kun de udendørs kaniner og voliere. Der var en lille pige sammen med sin mor som hoppede lidt med nogle af kaninerne, er blevet bestilt til deres hopdag og har haft en del forespørgsler på muligheder for træning hos mig med kaniner fra internatet, en rigtig god ide, da vi så måske kan komme af med nogle af de mange hoptalenter der sidder derovre.

Der var kommet en amstaff ind hvor ørene var kuperet helt af, den var afleveret af politiet og havde sele og snor på i buret, den var totalt rasende og havde kastet op og skidt ud over det hele. Der kommer en fyr derovre som frivillig som tager sig af hundene og somme tider tager dem med hjem om natten så de kan komme lidt væk derovre fra. Jeg kom så på et tidspunkt forbi buret, og hvem sidder så derinde med hunden oppe på skødet, den var så bange og trykkede sig ind til ham, ja han går sgu ind til hvad som helst og det går altid godt, måske fordi han er totalt frygtløs og glemmer at læse på skiltene hvis der advares mod at gå ind til dem, så der blev hurtigt aflæst og fundet chip så den forhåbentligt kan komme tilbage til ejeren selv om jeg synes han skulle skamme sig hvis det er ham der har lavet dens ører sådan.

Søndag den 8 marts 2009

I øjeblikket er der ved at blive lavet en hel masse nyt derovre. I indleveringen er der kommet nye bure og gnaver huset er også blevet helt tømt og der kommer ovenlysvinduer og helt nye bure. I øjeblikket er alle smådyrene i en udlejnings container, sådan et lille mobilt hus. Der er meget fugtigt, så de sidder kun på aviser og så så lidt hø, men det er jo heller ikke så længe de skal være der.

Så var der igen blevet indleveret en lille amstaff hvalp af politiet, hvor er de altså bedårende som hvalpe. Der var også indleveret en hund med 7 hvalpe, som var helt forskellige så faderen må også have været en rigtig rundkørsel. Ellers havde en der hedder Anja taget nogle kaniner med hjem, rigtigt dejligt at de får et super hjem hos hende. Det er altså utroligt hvad der bliver fundet og afleveret af skønne kaniner derovre. Nu sidder der rigtigt mange langpelsede derovre, nu er de vist ikke så populære mere, så her har man så resultatet.

de hunde og katte får hurtigt nye hjem, jeg ville ønske at det samme gjaldt for gnaverne, men det er desværre ikke tilfældet, men nogle finder da nye hjem, og der kommer jo masser af frivillige derover og tager sig af dem.

Søndag den 21 marts 2009

I dag var en mærkelig dag. Der var næsten ikke nogle kaniner eller marsvin tilbage. Heldigvis havde de alle fået nye hjem. Der var 19 kaniner der skulle leve i en kaninhøj på Lolland og mange andre var også formidlet ud. Alle bure var næsten tomme. Nu bliver det spændende hvor længe dette pusterum varer. Nu kommer der nok en masse kanin og marsvineunger ind her i foråret og sommeren. Jeg fik jo hurtigt ordnet dem der var tilbage så jeg fik gjort rent på kontorene og trapperne med en gang gulvvask.

Så var der kommet en perserlignende gravid kat ind. Den havde født 3 killinger som nu er 14 dage gamle. Nej hvor var de bare nuser, tænk at nogle kan finde på som man hører om engang imellem at smide sådan nogle væk alle mulige mærkelige steder. De fik en rigtig nussetur. Esben prøvede ellers at lokke mig til at tage en dejlig blå hankanin med opretstående ører, men nej kunne jeg da heldigvis godt finde ud af at sige. Ellers er gnaverrummet blevet malet og mangler nu kun bure. De får nogle reolbure med tremme og glasforsider. Kan ikke lide dem med glasforside, synes ikke de egner sig til kaniner og marsvin, men det er vist også mest til smågnavere og terrariedyr. Bliver jo meget nemmere at holde rent, men syntes faktisk der var ret hyggeligt før, selv om de somme tider var et gedemarked af bure og alt muligt. Håber der på et tidspunkt kommer en dejlig mops dreng ind, for sådan en hund vil Lonnie så gerne have.

Bliver spændende at se om der er kommet mange nye gnavere ind på næste søndag.

Søndag den 26-04-09.

I dag så jeg den hund som havde angrebet og skambidt en ridehest. Det var en af de her små engelske bulterrier. Den var selv kommet til skade med de ene forben og sad og hylede hjerteskærende. Den så ellers så sød ud, men jeg håber den bliver aflivet, for det er da helt vildt hvis sådan en hund skal færdes rundt igen, og så alligevel fik jeg på en måde ondt af den, for det er jo også et dyr der kan føle smerte, men frygteligt hvad disse hunde kan finde på. Jeg synes der er mange problem hunde derovre, og jeg må indrømme at jeg er bange for de fleste af dem, så hvis jeg endelig skal have med hunde at gøre bliver det de små og så dem der er nogenlunde rolige.>p> Der var blevet indleveret en lille sort pegingeser af politiet og den var der åbenbart ikke nogle der savnede for den er nu til formidling. Jeg var ude og gå en lille tur med den og den er alt for tyk og puster meget, så der måtte holdes pauser ind imellem, men hvor er den sød, den ligner Tilde lidt i hovedet.>p> Nu er det renoverede gnaverhus taget i brug. Jeg synes altså ikke de der glasbure egner sig til gnavere. Det kan lige gå an at kaninerne kommer i de bure med tremmer som er beregnet til fugle, men de små marsvin kommer mest i de andre, der er også mange dyrehandlere der har dem. Selve neonrørene skulle være nogle der ikke varmer så meget, men vi besluttede os alligevel for at sætte en masse marsvin ud i de store bure med løbegård, og nej hvor de popcornede derudaf da de kom ud i den friske luft. Der er jo en pokkers masse marsvin i alle mulige udgaver i øjeblikket, ca 60 stykker fra en avler der vist ikke har helt styr på det.

Så var der en kanin der skulle ud i den store løbegård ude foran katteburene og der lå en plasticbalje, pludselig sparkede en til baljen og trådte hårdt på noget der viste sig at være en stor rotteunge, de er altså alle vegne, jeg har også rotter i min stald, har ikke set nogle i lang tid, men jeg tror altså det er et blivende problem alle steder fordi vi ikke mere har strenge vintre og fordi kloarkerne ikke bliver vedligeholdt. Men de er jo ikke meget anderledes at se på end de rotter der kommer ind til formidling, bortset fra de er temmelig agressive og jo kan have en masse farlige sygdomme, så det er klamt.

Nu håber jeg at der bliver formidlet nogle af alle de skønne marsvin ud til gode hjem.

Søndag den 23 august 2009

Så er det vist på tide at skrive lidt igen. Der er her i den senere tid kommet en hel del papegøjer ind. Der er både store og små, der var bl.a. en grå jaco som var helt fantastisk tam og som kunne sige en masse, mærkeligt at folk ikke prøver alt for at få sådanne fugle tilbage, de er da temmeligt dyre at købe og man må da også savne dem helt vildt. Men hold da op hvor de kan skrige højt. Om morgenen plejer vi hver at tage en af de hunde som holder sig. I dag kom der en og sagde der lige var en for mig, en bulterier, dem der der ligner en gris med de små trekantede øjne. Og jo, han var da helt skøn og gik så fint ved siden af mig i sin snor. Kan ikke forstå at de fleste hunder der bliver indleveret af politiet ikke er chippet så man kan finde ejerne, og det er da helt vildt så lidt af dem der bliver hentet af ejeren igen. Det er stadig mest muskelhunde der kommer ind. Der er en der arbejder derovre der havde sine to engelske buldogs med, de er altså så skønne og grimme, men rigtigt søde. Ellers var der igen fyldt helt op med kaniner, de bliver fundet alle mulige steder, og marsvin kommer der også mange af. Inden åbningstid står lågerne tit åben så man kan køre ud og ind med ambulancen, og pludselig kom der en med en papkasse med tre mus i som nogle havde sat udenfor, synes altså godt man lige kunne henvende sig, men man gider vel ikke betale for at indlevere dyrene. Der var kommet en texel hun marsvin ind som var mega skøn, jeg har jo en han derovre fra, men jeg måtte gøre mig hård for ikke at få hende med hjem, men jeg venter jo unger fra ham med to forskellige hunner, så mon ikke der kommer en lille uldtot der ligner ham. Jeg er efterhånden blevet fast til at tage volieren, der er en derovre der slet ikke kan tage at alle de fugle flagrer rundt om ørene på hende. Jeg synes nu det er hyggeligt når de får melorme og sidde og se dem guffe dem i sig, og i øjeblikket er der små vagtelunger, nej de ligner små brombasser. Så har de også en sumpskildpadde som jeg hver gang må sørge for bliver i stand til at få lidt skygge, jeg giver den også altid frisk vand, den står udenfor sådan lidt for sig selv i et akvarie, og jeg synes det er lidt synd for den, ved ikke om de helst skal være nogle stykker sammen, men jeg vasker hver gang dens skjold som er helt fyldt med alger, jeg har ikke givet den noget navn, for så ender det sgu nok med at akvarie og hele molevitten kommer med hjem, for jeg synes det er lidt synd for den, nu skal den nok snart indendørs, de kan vist ikke tåle for meget kulde, selv om de vist overlever i fin stil i Damhussøen hvor folk bare sætter dem ud. På søndag tror jeg at jeg skal se til alle de søde små killinger. 


Søndag den 13 september. 

Har lovet Esben at skrive lidt om vaskebjørnen herinde. Hun hedder Miele, men har ikke været med til at vaske tæpper herovre endnu. Hun blev sat ud i katteløbegården og jeg fik nusset hende gennem tremmerne, de kan godt være lidt hidsige, er som sådan ikke de helt store kæledyr, men kan godt blive det, så jeg vil prøve at lære hende nærmere og kende, men sød og meget hurtig og adræt er hun. 
Da jeg skulle ordne gnaverhuset og åbnede et skab for at få noget fodder, løb der en lille mus rundt derinde. De er ret svære og fange skulle jeg hilse og sige, og det resulterede i at bunde og tilbehør i samtlige skabe blev afmundteret, da det var en mus som hørte til som var sluppet løs. Ja det lykkedes jo så Esben og mig at få den jaget over i den anden side, med samme resultat, alt ud. De var nu ved at være den tid hvor jeg skulle gå hjem, så det sidste jeg så da jeg gik ud af døren var noget der på det nærmeste lignede et jordskælv med Esben siddende midt i det og stadig ingen mus fanget. Nå håber der er kommet styr på det og musen er tilbage hvor den hører hjemme, ellers blev der sat lidt vand frem til den, samt en fælde til at fange den levende i. 
Ellers var det nogenlunde overskueligt med kaniner og marsvin, ikke de helt vilde store mængder, dejligt at der bliver formidlet ud af dem. Mit hjertebarn sumpskildpadden var igen blevet flyttet udendørs, man vil nu tage den med på en krybdyrsmesse og hvis det ikke lykkes at komme af med den her, vil jeg prøve at finde et godt sted til den, den er så stor og flot, og fortjener at få et godt liv.<a>
Jeg fik ikke luftet nogle hunde i dag, og så var det Anjas tur til at være uheldig, sidst var det min finger der hængte fast, i dag var det hendes arm der blev klemt og hævede voldsomt op så hun lige måtte en tur på skadestuen, ja det er sgu med at være hurtig, de er jo så glade for at skulle ud, kan jeg sørme godt forstå.


Søndag den 25 oktober 2009.

I dag da jeg kom derover var der kommet masse af spåner og hø. Uheldigvis var plasten blæst af så en hel del af høballerne var blevet våde. Jeg skyndte mig at hente sækkevognen og få det hele kørt ind i skuret, og det mest våde hø måtte desværre smides ud. Der var godt nok fyldt op i gnaver huset. I øjeblikket er der 3 store papegøjer. De er vildt sjove og snakker meget. Jeg er dog lidt nervøs for at stikke hænderne ind i burene, men jeg er da ikke blevet bidt endnu. Den ene af dem er mega kælen, den elsker at blive nusset i nakken. Der var også små marsvineunger, de er altid så skønne at nusse..

Alle krybdyrene havde fået nye hjem, der er nu kun en lille skildpadde tilbage. Rigtigt dejligt at disse dyr kommer ud til nye hjem hvor betingelserne nok er noget bedre da disse dyr mange gange kræver meget for at trives. i volieren er alle fasanungene blevet store og flotte, de er helt vilde med melorme som jeg smider ud til dem. Hos hundene kommer der også hele tiden nye ind. Det er nu stadig mest muskelhunde og dem er jeg jo ikke så glad for mere, så det er ikke så tit jeg går tur med hundene, men der er også nok at få tiden til at gå med ved alle smådyrene. Alle rotter er også væk, kan ellers godt lide dem, de er så sjove. De belgiske kæmper som der kom ind i en papkasse vokser rigtigt hurtigt, der er dog en enkelt af de hvide som er kommet indendørs, den var en del mindre end de andre, men det ser ud til at den trives godt nok, den er meget sød og kælen.', bliver nok ikke helt nemt at finde nye hjem til så store kaniner, men de er faktisk meget mere rolige og skikkelige end mange af de små.

 

Søndag den 27. december 2009.

Hold da op hvor er der mange kaniner og marsvin i øjeblikket. Der er en masse skønne dværgvædderunger, nogle er små og i pleje, andre er klar til formidling. Der er bl.a. en masse søskende til min Piraten som er totalt dejlig. Hos marsvinene er der også mange skønne. Der er langhårede og rosetter, virkeligt skønne og flotte dyr og der er et par enkelte super kælende imellem, mums man skal være standhaftig for ikke at tage dem med hjem. Det vælter også ind med katte. Der er mange killinger som bliver fundet alle mulige og umulige steder. Der er heldigvis stor afsætning i dem, men de vælter ind i langt større mængder. Der er også kommet en leguan ind, det er jo ikke ligefrem kæledyr men de er alligevel spændende at betragte. Der er en dejlig stor vildtfarvet belgisk kæmpe med blå øjne. Det hed sig at han er aggressiv, men jeg har ikke oplevet det. Han bliver straks sat i løbegård når jeg kommer og han kommer sel hen til mig både når han skal sættes ud og når han skal ind igen, han er super sød og jeg håber jeg kan finde et rigtigt godt hjem til ham for det fortjener han. Der er også et par sumpskildpadder og en lille slange, så det er mange forskellige dyr der kommer ind. Der er også mine to store papegøjer som er rigtigt sjove, men hold da kæft hvor kan de larme, kan godt forstå at folk kan have svært ved at have dem med den støj de kan lave. På søndag vil jeg prøve at tage en masse billeder til hjemmesiden i håb om at de kan vække folks interesse, for det er jo ikke nogen hemmelighed at de kasserede og misrøgtede dyr har en helt speciel plads i mit hjerte.


Søndag den 14 marts 2010.

I dag da jeg kom derover var hele den ene side af volieren tømt for fugle og der var sat nogle kaniner ud. 

Der var heller ikke ret mange fugle tilbage i den anden side. De var alle blevet solgt til et sted med en masse

forskellige dyr, de havde også fået mange kaniner med. Det er da udmærket, men jeg kommer da til at savne

de flotte fasaner og alle undulater og parakitter. Der er dog stadig nogle tilbage i smådyrsrummet. De små vagtler var

også blevet solgt, deres unger var ellers sådan nogle søde små "brombasser". Der var kommet en moppe ind, det var

en han, en stor hvalp, ærgeligt det ikke var en tæve, sådan en har Lonnie længe ønsket sig. Jeg var også ude og lufte en

sød gårdhund, den var ikke til formidling men en såkaldt notitshund hvor ejeren er syg. Ellers kommer dyrene jo ind i en

strid strøm, men der er heldigvis også mange der bliver formidlet ud igen, men det er jo skruen uden ende. De små

amstaf hvalpe er der stadig 5 tilbage af, der er ikke så mange der vil have disse hunde mere, måske fordi de nok bliver

forbudt på et tidspunkt, men søde er de. Katte er der også hele tiden mange af, og også mange killinger, men de får ret

hurtigt nye hjem. Der var også kommet en grå Jacko papegøje ind, den var meget tam og ringmærket, så håber den må

finde tilbage til sin ejer. De har også fået ny dyreambulance. En slags lastbil med et lad med 8 bure. Det se så sjovt ud

når hundene sidder og kigger ud af de små ruder. De bliver kørt ud hos nogle der har en hel masse grunde hvor de bliver

luftet, det er rigtigt dejligt for dem at de får brugt en hel masse energi på denne måde, for mange af hundene er jo racer

der kræver rigtigt meget motion. Det store akvarie i frokoststuen så stadig pænt ud, så jeg venter et par gange med at 

ordne det. 


Søndag den 4. april 2010.

Så er der igen kommet en fugleederkop. Den var heldigvis inde i en boks i den opgang hvor den var fundet. Nu sidde sådan nogle

jo for det meste gemt under ting, men jeg kunne da godt se den behårede ben og en noget skaldet bagkrop. Jeg fik lige en anden

til at give den frisk vand. Den havde spist en græshoppe, meget sjovt, den suger al indmad ud så der kun ligger en tom skald tilbage

så den blev også lige fjernet. Jeg er nu ikke panisk angst for dem, men jeg føler nu heller ingen trang til ligefrem at nusse om dem, men

de skal jo også passes. Der er slet ingen fulge tilbage derover, så nu er der også kaniner i den anden side af volieren. Der sad så en enkelt

ensom parakit inde i gnaverhuset. Min yndlingsdue havde også fået nyt hjem så det var dejligt. Der kommer altså den ene skønne kanin ind

efter den anden. Der var igen en beige blåøjet med lysebrune pletter og en super flot madagascarfarvet stor dværgvædder unge. De var begge

hitte kaniner, og heldigvis reserveret af en derovre. Den sidste belgiske kæmpe, som havde fået 10 unger fik nyt hjem med hele familien. De skulle

ud på et besøgssted, super godt, da de store kaniner ikke er så nemme at komme af med. Hos hundene var der atter kommet muskelhunde ind, der

var dog en af de efterhånden store hvalpe der havde fået nyt hjem. Folk er meget tilbageholdende overfor dem da man jo ikke ved hvad regler der

kommer omkring dem. Rotweileren Thor er kommet i pleje hos nogle søde frivillige som har to store hunde i forvejen. Håber så meget at han kan

blive der da de er super til hunde. Han er altså bare en kælepotte, elsker at sidde på skødet, ja det er noget af en opgave.Ellers var akvariet ordnet og

Søndag den 11. juli 2010.

 

Så er de nye kaninbure ved at være på plads. De har nu fået dobbelt så meget plads, så det er dejligt. Rigtigt mange søde kaninunger derovre i øjeblikket.

Ellers var der i dag kommet en amerikansk bulldog ind med 7 hvalpe og en pomeranier, ejeren var såmænd bare taget på ferie, heldigvis blev det opdaget. 

Nu skal der jo desværre aflives rigtigt mange hunde af de forbudte racer. Der var kommet nogle helt små hvalpe ind, som en plejer havde fået med hjem til at opflaske, blot for at blive aflivet efter de 5 fremlysningsdage.Jeg har ondt af de ansatte, jeg synes faktisk ikke det er spor sjovt at se en masse hunde som man ved bare skal aflives, mange af dem har jo ikke gjort noget som helst. Jeg har ikke selv noget godt forslag til hvordan man skal løse dette problem, men som altid er det dyrene det går ud over, og som altid er det mennesket der er de skyldige, er glad for jeg mest er på smådyrene, men det hænder da at jeg lufter et af "kræene", og selvfølgelig skal de "dødsdømte" da behandles på lige fod med de andre, den eneste trøst er at de ikke ved hvad der skal ske med dem, og så alligevel tror jeg godt de kan fornemme det inde hos dyrlægen.Så var der en landskildpadde som hele tiden skulle hen til en gitterlåge og kravle op ad den for derefter at vælte om på ryggen og ligge og sprælle. Til sidst satte jeg den ind i en udendørs løbegård. Der kom så en og hentede den og spurgte om vi ikke havde givet den et navn, så jeg døbte den omgående Tumling.

Eller lider alle dyrene jo kolosalt i varmen, inclusive mine egne, er sgu ikke helt tryg ved det. Kan jo kun være glad for at stalden er i skygge hele dagen og så sørge for at de har nok med vand og så godt som intet halm i burene, det nænner jeg altså ikke, da de skraber det vildt væk så bunden kan blive kølig. Der var igen kommet en masse marsvin ind, også nogle drægtige, rigtigt træls at de skal ligge i glasburene i denne varme, men jeg fik luftet ordentligt ud i gnaverhuset. Der var også lige et par sumpskildpadder der fik dejligt friskt vand.

 

Søndag den 15. august 2010.

 

Åh ja, der er bare så mange dyr der mangler et kærligt hjem. Jeg undrer mig hver gang over alle de skønne kaniner der er fundet alle mulige steder. Tænk at der  slet ikke er nogle der savner dem. Der er kommet en ægte angora kanin ind, den er blevet klippet helt i bund og har en flot orange rød farve på ørene, så vil tro at pelsen er ligesådan. Ellers er der dejlige dværgvæddere, løvehoveder, en lille hollænder hermelin, samt mange andre skønne dyr. Der er også kommet en del marsvin ind igen, her er der også mange flotte dyr imellem, både glathårede og rosetter. Så er der som altid masser af killinger, både nogle som er født derovre og nogle som er fundet. Den ene er bare mere skøn end den anden, og alle bliver kælet med hver dag så de er vant til mennesker. Der er også en dansk svensk gårdhund som har fået 4 hvalpe som lige har fået øjne, nej hvor er de bare bedårende, de er alle hvide med sorte aftegninger og lidt brunt i hovedet. Det er sgu fristende at tage sådan en til sig, men de skal som nok hurtigt få nye hjem. Så var der desværre igen kommet et kuld amstaflignende hvalpe ind som var fjernet af politiet. Der er jo i forvejen to andre kuld som man ikke ved hvad der skal ske med. Det er fandme svært at se alle de skønne små søde hvalpe, der var nogle der havde været ude på grundene og da de kom hjem i vognen blev de alle sat ned i en indkøbsvogn for at blive sat tilbage i burene. Sikke et skønt syn med sådan en vognfuld tumlebasser. Der er jo ingen af dem der er født onde, men internatet har jo no kill politik, så de ender ikke deres dage derovre, men formidlet ud kan de jo ikke blive. Der var også lige en slange der skulle fodres så jeg måtte lige hente en mus i fryseren og tø op. Stakkels lille pus, men det er da altid noget at den var død. Jeg gav den ind til slangen og satte mig for at se hvordan det skulle foregå. Jeg kan godt sige at den lille mus var temmelig enorm i forhold til slangens hoved. Men den åbnede bare munden og tog fat i den smalleste ende, hovede på musen og så forsvandt den lige så stille og roligt ned i slangen. Det tog omkring en halv time før den var helt nede, helt fantastisk. Og der var faktisk ikke meget at se bagefter på slangen selv om den er temmelig tynd i kroppen. Så stod den ellers på gåtur med en lille hund og nusseture med en hel masse killinger. Dyrene er bare så glade og taknemmelige for det man gør for dem, de fortjener bare det allerbedste.

Grundet tidsmangel er jeg ikke på internatet i øjeblikket.

 

 

Besøg  
033841